Creëer je Modern Workplace

Werknemers zijn meer en meer op zoek naar een flexibele werkplek. Glijdende werkuren, een goeie balans tussen werk en privé, de mogelijkheid om van thuis uit te werken,... Daarnaast is er ook de opkomende trend van digitalisering. We merken meer en meer dat we een andere manier van werken ontwikkelen. We schakelen over van een traditionele manier van werken naar de Modern Workplace. Wat houdt het precies in en waar moet je als onderneming op letten?

Flexibiliteit over de generaties heen

De Modern Workplace is simpel gezegd een flexibele werkplek. Werknemers gaan op zoek naar een andere en digitale manier van werken. We merken ook dat het niet enkel de jongere generatie is die wil wel werken in een flexibele omgeving. Ook oudere generaties gaan op zoek naar de betere versie van zichzelf in een digitale werkomgeving. We werken in een mix van generaties en dit in een tijd waar eer heel veel nieuwe innovatieve technologieën op de markt komen. 

Wat is de Modern Workplace nu eigenlijk?

De tijd van een vaste stek op kantoor is voorbij. Werknemers willen overal kunnen werken en willen niet meer afhankelijk zijn van een vaste PC, een vast toestel of een fysieke server. De Modern Workplace biedt daar een antwoord op. Het biedt een digitale werkomgeving die het mogelijk maakt om op elke plak, op elk type toestel en op elk moment te werken. Om die flexibele werkomgeving te kunnen aanbieden, moeten er wel met enkele zaken rekening gehouden worden:

Zorg ervoor dat bestanden en data digitaal beschikbaar zijn  

Als je werken in de Modern Workplace, dan moeten bestanden en data uiteraard digitaal worden aangeboden. Dat spreekt ook voor zich. Medewerkers werken van thuis uit, zitten bij een klant, werken in een co-workingspace,… Werknemers moeten ten allen tijde en op welke manier dan ook aan hun documenten kunnen. Het enige wat ze nog nodig hebben, is een internetverbinding. De documenten moeten ook beschikbaar zijn voor elk type toestel. Ook op smartphones en tablet worden documenten meer en meer geraadpleegd en bewerkt.

Blijf inzetten op een open communicatie

Communicatie is en blijft belangrijk. Zowel de interne communicatie tussen medewerkers als de externe communicatie naar klanten en leveranciers is van groot belang voor een onderneming. Via kanalen zoals Microsoft Teams en andere diensten van Microsoft is het mogelijk om digitaal te communiceren met elkaar. Bovendien is het ook een ideale vervanger van het telefoontoestel met vaste telefooncentrale. Ook dat kan heel eenvoudig vervangen worden door Microsoft Teams. Op die manier sta je ten allen tijde klaar voor je klanten, leveranciers en partners.

Creëer een veilige werkomgeving

​Veiligheid is een belangrijk thema binnen een onderneming. Als je digitaal werkt, dan ben je ook veel vatbaarder voor eventuele bedreigingen zoals hacking of ransomware. Het is dus belangrijk dat je enkele zaken goed controleert voor je start met de digitale aanpak. Het is belangrijk dat er een beleid is rond wachtwoordgebruik, dat alles toestellen beschermt worden door een antivirus, dat er op regelmatige basis back-ups worden genomen,…

Hoe creëer je nu een Modern Workplace?

Zie jij zo'n Modern Workplace ook wel zitten? Wil je ook de digitale kaart trekken? Dan helpen we je graag op weg bij het vinden van de juiste oplossingen. We bekijken samen de mogelijkheden en ondersteunen je bij de implementatie hiervan.

Wil jij ook een Modern Workplace creëren?

We geven je graag advies en ondersteunen je bij de implementatie.